U trendu

Matovič zahvalio Sijartu na pomoći u nabavci Sputnjika

BRATISLAVA – Premijer Slovačke Igor Matovič potvrdio je danas je da mu je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto pomogao da obezbedi dva miliona doza ruskih vakcina Sputjik V za Slovačku.
Prema Matovičcevoj današnjoj objavi na Fejsbuku, Sijarto mu je pružio preliminarne informacije i detalje za kontakt s ruskim ministrom ekonomije Denisom Manturovim, a Matovič je potom samostalno razgovarao sa ruskom stranom, prenosi slovačka agencija Tasr.
„Želeo bih da zahvalim mađarskom ministru spoljnih poslova Peteru Sijartu na velikoj pomoći koju je pružio u nabavci dva miliona doza vakcine Sputnjik V za stanovnike Slovačke“, napisao je Matovič.
Premijer je izjavio da je njegov odnos sa Sijartom i Orbanom dovoljno otvoren da direktno razgovaraju čak i o ozbiljnim stvarima, poput pitanja dvojnog državljanstva.

Naime, novi zakon koji je odobrila slovačka vlada trebalo bi da pomogne ljudima koji već dugo borave u stranoj zemlji da steknu državljanstvo te zemlje bez gubitka slovačkih pasoša, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.