U trendu

Medenica tvrdi da optužnica nije protiv korupcije, već privlačenja birača

PODGORICA – Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medinica tvrdi da je optužnica protiv nje, njenog sina i još 15 osumnjičenih zasnovana na pretpostavkama i da cilj nije borbe protiv korupcije, već privlačenja birača.

Ona je to rekla na ročistu na kojem je izvršena kontrola optužnice, a odbrana tvrdi da skaj aplikacija nije pravno valjan dokaz i veruju da će biti vraćena na dopunu.

Medenici je 11. novembra odlukom Višeg suda ukinut pritvor nakon žalbe odbrane Apelacionom sudu na prethodno rešenje kojim joj je bio produžen boravak u Istražnom zatvoru. Njen sin Miloš, koji se izjasnio da nije kriv, ostao je u zatvoru.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Vesne Medenice i jednog broja lica zbog sumnje da su počinili teška krivična dela, uključujući i stvaranje kriminalne organizacije.

Osim Vesne i Miloša Medenice, optužnica je podignuta i protiv Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić…

Kako se navodi u optužnici, oni se sumnjiče za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično delo krijumčarenje, produženo krivično delo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj.

Oni se terete za zloupotrebu službenog položaja, neovlašćenu proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, tešku telesnu povreda i sprečavanje dokazivanja, preneo je portal RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.