U trendu

Medenica u zgradi SDT, očekuje se da bude saslušana

PODGORICA – Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica biće saslušana večeras u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) u Podgorici, gde je iz Kliničkog centra Crne Gore privedena oko 20 sati.

Medenicu bi trebalo da sasluša specijalni tužilac Nataša Bošković, a njen advokat je Zdravko Begović.

Medenica je uhapšena kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima.

Njoj je rano jutros pozlilo, nakon čega je primljena u Urgentni centar, ali su zatim podgorički mediji javili da je njeno zdravstveno stanje stabilno.

Njeno saslušanje u SDT-u bilo je najavljeno za 17.30 sati, ali Medenici popodne opet pozilo, javlja RTCG.

Kako navodi crnogorski javni servis pozivajući se na nezvanične informacije SDT je ranije danas tražilo mišljenje veštaka da se izjasni o tome da li Medenica može biti saslušana u SDT-u.

Veštak medicinske struke je procenio da njeno zdravstveno stanje nije zabrinjavajuće i da je sposobna da izjavu u zgradi Specijalnog državnog tužilaštva.

SDT Medenicu sumnjiči da je počinila dva krivična dela – stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj, koji se odnosi na poslovne veze njenog sina sa jednom poznatom podgoričkom firmom.

SDT je formiralo predmet u slučaju Medeničinog sina Miloša Medenice, nakon što je portal „Libertas“ objavio podatke koje je Evropol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, a na osnovu kojih se on navodno bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Medenica je za predsednicu Vrnovnog suda Crne Gore prvi put izabrana 2007. godine, a prethodno je obavljala dužnost vrhovnog državnog tužioca.

Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 13 godina, do ostavke koju je podnela krajem 2020. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.