U trendu

Medicinske sestre NATERANE da plešu za direktora: Morale smo da ležimo na podu i širimo noge (video)

Bolnica u Južnoj Koreji terala je svoje medicinske sestre da oskudno obučene izazovno plešu za direktora bolnice i zaposlene u firmi.

Korejsko udruženje medicinskih sestara u ponedeljak je oštro napalo odgovorne i zatražilo istragu u privatnoj bolnici Svetog srca u Čunčeonu nakon što se jedna sestra požalila da su ih u avgustu terali da plešu na otvaranju lokalne sportske priredbe. Javnost je pobesnela nakon što su se na društvenim mrežama pojavili snimci izazovnog plesa.

-Prislili su nas da plešemo pred visokim funkcionerima bolnice koji su jeli za stolom. Na to prisiljavaju po pravilu nove sestre koje se ne usuđuju to da odbiju da ne bi izgubile posao – napisala je jedna sestra.

Dodaje i kako su morale da “prave seksualno sugestivne izraze lica”. Vežbe su trajale mesec dana, nakon radnog vremena, a “menadžeri bolnice su nam govorili kako moramo da izvodimo seksualno provokativne kretnje”, prenosi net.hr.

Od sestara se saznaje kako se zloupotrebljaju i tokom cele godine, pre svega na internim priredbama koje su, tvrde zaposleni u bolnici, zamišljene da uteše pacijente.

-Morale smo da ležimo na podu i širimo noge pred pacijentima. Neke sestre su se osećale toliko poniženo da su se i rasplakale, ali funkcioneri su to otpisali i rekli da prave dramu od nečega što svi rade – pišu sestre.

-Ovo je težak napad na poziv medicinskih sestara i njihovo samopoštovanje – poručuju iz udruženja sestara.

Udruženje Il-sung, koja upravlja i Univerzitetima i još šest bolnica širom zemlje, kaže kako niko nije prisiljavao sestre ni na šta. Ističu kako su pokrenuli internu istragu koja je pokazala da je sve rezultat “kompetitivnog okruženja u kojem su sestre pokušale da prirede dobru predstavu” dodajući kako će uvesti neke mere kako bi to sprečile u budućnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.