U trendu

Medicinske sestre prekinule štrajk dok pregovaraju s vladom o većim platama

LONDON – Štrajk medicinskih sestara u Engleskoj biće obustavljen tokom „intenzivnih pregovora“ sa britanskom vladom o platama i uslovima rada, saopšteno je danas iz Kraljevskog koledža za medicinske sestre (RCN).

U saopštenju se navodi da će pregovori sa britanskom vladom započeti u sredu kada je planirano da se ministar zdravlja Stiv Berkli sastane sa predstavnicima RCN, prenosi Rojters.

„Obe strane su posvećene pronalaženju fer i razumnog rešenja koje prepoznaje i vitalnu ulogu koje medicinske sestre imaju u nacionalnoj zdravstvenoj službi, ali i šire ekonomske pritiske sa kojima se suočavaju Ujedinjeno Kraljevstvo i premijer Riši Sunak.

RCN je u decembru prošle godine, u januaru i početkom februara ove godine organizovao seriju dvodnevnih štrajkova, u periodu nezapamćenog talasa štrajkova u poslednjih nekoliko decenija i pritisaka na premijera Sunaka da reši rastuće nezadovoljstvo radnika iz javnog i privatnog sektora.

RCN se zalaže za povećanje plata koje bi bolje pratilo efekte najgore inflacije u poslednje četiri decenije u Velikoj Britaniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar