U trendu

Mediji: Rade Milošević saslušan, pa pušten

PODGORICA – Direktor crnogorske Uprave prihoda i carina (UPC) Rade Milošević nije zadržan u policiji, nakon što je sinoć bio na informativnom razgovoru u okviru istrage Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) i Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) o navodnom švercu cigareta, rečeno je portalu CdM u UPC.

Po nalogu ANB-a i SDT-a, pokrenuta je akcija sprečavanja švercovanja cigareta, koje je država letos zaplenila u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar.

Milošević, je prema nezvaničnim saznanjima CdM-a, dao iskaz nadležnima i dostavio dokumentaciju koja mu je tražena.

Pojedini mediji su sinoć objavili da su u toj akciji uhapšeni Ivan i Branko Mićković. Te navode demantovao je advokat Mićkovića Dalibor Todorović.

“Danas se na nekim portalima pojavila informacija, a koju sa kasnije preuzeli i objavili i drugi mediji, da su moji klijenti Ivan Mićković i Branko Mićković uhapšeni u akciji Agencije za nacionalnu bezbednost i Specijalnog državnog tužilaštva. Obaveštavam vas kao njihov punomoćnik da je predmetna informacija netačna i da Ivan i Branko Mićković nisu uhapšeni“, rekao je Todorović.

SDT je u saradnji sa više nadležnih organa, zbog sumnje da je formirana organizovana kriminalna grupa koja se bavi zloupotrebom službenog položaja i krijumčarenje cigareta, odlučilo da prati njihove aktivnosti.

Kako su mediji naveli, SDT veruje da u pećima za spaljivanje zaplenjenih cigareta, nije spaljen broj paketa, kako se to verovalo i kako je objavljeno u dokumentima Uprave prihoda i carina, već da je deo oduzetih paketa završio u krijumčarskom lancu.

O toj akciji još se nisu zvanično oglasili SDT, Uprava policije i UPC.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.