U trendu

Mediji različito o broju žrtava u Kabulu, najmanje 13

KAIRO – Svetski mediji objavljuju različite informacije o broju žrtava dve eksplozije koje su se danas dogodile u Kabulu.

Kako navodi „Avganistan tajms“ prema poslednjim informacijama broj žrtava porastao na 15, prenosi TAS S.

Prema ranijim podacima drugih medija, u dve eksplozije koje su danas pogodile Kabul poginulo je 13 osoba dok je povređeno 70.

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid rekao je da je u eksploziji kod aerodroma u Kabulu povređeno 52 ljudi, javila je televizija TOLO njuz, kako je preneo TAS S.

Ruski zvaničnici rekli su da su dva naoružana bombaša samoubice iskoristili veliku gužvu pred ulazom u aerodrom i da je u njihovom napadu ubijeno najmanje 13, dok je ranjeno 15 osoba, preneo je AP.

Američki zvaničnici rekli su za Rojters da se veruje da među ubijenim u napada kod aerodroma ima i američkih vojnika.

Britanska agencija je nešto kasnije objavila da su u toj eksploziji poginula najmanje četiri američka vojnika.

U eksploziji kod aerodroma u Kabulu poginulo je najmanje 13 osoba među kojima ima i dece, rekao je ranije zvaničnik talibana za Rojters. On je dodao da je povređeno i više talibanskih boraca.

Portparol američkog Pentagona Džon Kirbi potvrdio je ranije danas da je eksplozija blizu ulaza u aerodrom Ebi gejt u Kabulu bila deo složenog napada koji je rezultirao smrtnim slučajevima i da je najmanje još jedna eksplozija bila kod obližnjeg hotela Baron.

„Možemo da potvrdimo da je eksplozija kod Ebi gejta deo složenog napada koji je rezultirao brojnim američkim i civilnim žrtvama“, napisao je Kirbi na Tviteru, prenosi Rojters.

Pentagon je ranije danas potvrdio da se dogodila eksplozija i da je prema prvim nezvaničnim informacijama reč o dva odvojena, ali istovremena samoubilačka napada.

Američka administracija veruje da je za danasnje smrtonosne napade ispred aerodroma u Kabulu odgovorna teroristička organizacija Islamska država.

Zvaničnik SAD koji je govorio za AP pod uslovom da ostane anoniman rekao je da je više pripadnika američke vojske ranjeno u današnjem napadu, u kojem su učestvovala dva bombaša samoubice i naoružani napadači, kako se veruje, organizacije Islamske države – Korasan, koja je radikalnija od talibana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.