U trendu

Medinski: Nastavak pregovora narednih dana na granici PL i BL

MOSKVA – Šef ruske delegacije na pregovorima sa ukrajinskom stranom Vladimir Medinski rekao je danas da su se dve stran edogovorile da razgovori budu nastavljeni i da naredna runda bude održana sledećih dana na poljsko-beloruskoj granici.

„Najvažnije je da smo se dogovorili da nastavimo pregovarački proces. Postigli smo dobgovor da sledeći sastanak bude održan narednih dana na poljsko-beloruskoj granici, postoji odgovarajuc?i sporazum“, rekao je Medinski novinarima nakon završetka prve runde pregovora.

Objasnio je da će se do tada obe delegacije konsultovati o pregovaračkim pozicijama sa rukovodstvima svojih zemalja, prenosi Interfaks.

Današnji pregovori Rusije i Ukrajine u Gomeljskoj oblasti u Belorusiji završeni su posle pet sati, a prema navodima ukrajinske delegacije, Rusija i Ukrajina su na razgovorima identifikovale niz tema, predloga i rešenja.

Rusku delegaciju predvodio je savetnik šefa države Vladimir Medinski, a u njoj su bili i zamenik ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko, zamenik ministra odbrane Aleksandar Fomin i predsedavajući Komiteta za međunarodne poslove Dume Leonid Slucki.

Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov je šef ukrajinske delegacije, u kojoj su i savetnik šefa kabineta predsednika Mihail Podoljak, lider partije Sluga naroda David Arahamija, ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov, šef delegacije Ukrajine u Trilateralnoj kontakt grupi Andrej Kostin, narodni poslanik Rustem Umerov i zamenik ministra spoljnih poslova Nikolaj Točicki.

Kako je ranije prenela ukrajinska agencija UNIAN, ključna tema pregovora bila je momentalni prekid vatre i povlačenje ruskih trupa sa teritorije Ukrajine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar