U trendu

Među uhapšenima i nosioci pravosudnih funkcija

SARAJEVO – Tužilaštvo BiH saopštilo je danas da među uhapšenima u akciji SIPA i MUP-a Republike Srpske „Ira“ ima i nosilaca pravosudnih funkcija.

Tim tužilaca i istražilaca Tužilaštva BiH od ranih jutarnjih časova nalazi se na terenu gđe koordiniše aktivnosti pripadnika Agencije za istrage i zaštitu, MUP-a Republike Srpske, policije Brčko distrikta i MUP-a Kantona Sarajevo, u aktivnostima hapšenja i pretresa većeg broja osumnjičenih osoba.

Tokom istrage prikupljeni su dokazi o povezanosti osumnjičenih sa pripadnicima grupa organizovanog kriminala koje deluju u susednim zemljama.

Nakon provodenih aktivnosti hapšenja i pretresa, postupajući tužilac daće instrukcije i naredbe za dalje aktivnosti.

Pretresi u sklopu operativne akcije „Ira“, vrše se na području Bijeljine, Brčko distrikta, Zvornika, Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Banjaluke i Pala.

Pretresi se vrše zbog sumnje na krivična dela organizovani kriminal, neovlašćen promet drogama, oružjem i vojnom opremom, proizvodima dvojne namene, te pranje novca iz Krivičnog zakona BiH, kao i zbog krivičnih dela primanje mita i davanje mita u obavljanju privredne delatnosti, odavanje službene tajne i telesne povrede iz Krivičnog zakona Republike Srpske.

Nosilac ovih aktivnosti ispred MUP-a Srpske je Uprave za organizovani i teški kriminalitet, a u akciji učestvuju policijske uprave Banjaluka, Doboj, Bijeljina, Zvornik i Istočno Sarajevo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar