U trendu

Medvedčuk: Zapad koristi UKR kao uporište u sukobima sa RUS

KIJEV – Zapad koristi Ukrajinu kao uporište u svojim nesuglasicama sa Rusijom, izjavio je danas predsednik političkog saveta Opozicione platforme – Za život Viktor Medvedčuk televiziji UkrLive.

„Zapad ima još jedan cilj, strateški. Zapad je odavno odlučio da iskoristi Ukrajinu kao uporište, što je nesreća za građane Ukrajine i sa žaljenjem to moram da kažem. Uporište za obračun sa Rusijom“, rekao je on, preneo je TAS S.

Medvedčuk je istakao da nije jasno zašto je njima potreban sukob sa Rusijom.

„Danas Rusija zauzima centralno mesto kao globalni autoritet, SAD imaju problema u pogledu odnosa sa Kinom koja održava prijateljske veze sa Rusijom“, naveo je on.

Prema njegovim rečima, Zapad to gleda kao na jedan od razloga za dostignuća koja je Rusija postigla u Siriji i ono što je Rusija uradila na Bliskom istoku.

„Sve ovo nervira Zapad koji to ne može da prihvati. I glavni razlog zašto tenzije rastu u poslednje vreme je taj što je Rusija iznela inicijativu, ja bih to nazvao ultimatumom, o pisanim pravnim garancijama bezbednosti koje treba da obezbede SAD i NATO“, primetio je ukrajinski opozicioni političar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.