U trendu

Medvedev podneo ostavku na mesto premijera Rusije

Ruski premijer Dmitrij Medvedev podneo je danas ostavku na mesto premijera Rusije, a ruski predsednik Vladimir Putin planira da ga imenuje za zamenika predsednika Saveta bezbednosti, kojim Putin predsedava.

Medvedev je podneo ostavku na premijersku funkciju nakon razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, koji mu se zahvalio na radu, prenosi Tas s.

„Želim da vam se zahvalim na svemu što je urađeno u ovom stadijumu našeg zajedničkog rada, želim da izrazim zadovoljstvo postignutim rezultatima“, rekao je Putin na sastanku sa kabinetom ministara.

Istovremeno, Putin je objavio nameru da u Savetu za bezbednost postavi novu funkciju, zamenika predsednika, i da želi da Medvedeva imenuje na to mesto.

„Smatram da je to moguće i to ću učiniti u narednim danima. Uvešću funkciju zamenika šefa Saveta bezbednosti. Kao što je poznato, predsednik Rusije je šef Saveta bezbednosti. Dmitrij je uvek delio ove probleme. Sa stanovišta unapređenja naše odbrambene sposobnosti i bezbednosti, verujem da je to moguće i zamolio sam ga da ubuduće rešava takva pitanja“, rekao je Putin.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.