U trendu

Meksiko: Pucnjava u Kankunu, jedna osoba poginula

MEKSIKO SITI – Jedna osoba je poginula, a još šest je povređeno u pucnjavi na glavnom bulevaru u meksičkom karipskom odmaralištu Kankunu, saopštile su vlasti.

Osumnjičeni u vezi sa jučerašnjim napadom je priveden, saopštili su tužioci u priobalnoj meksičkoj saveznoj državi Kvintana Ro.

Do pucnjave je došlo na aveniji sa brojnim restoranima i barovima koja je malo udaljena od hotelske zone, a ovo je poslednji u nizu incidenata koji prete da unište reputaciju ove poznate meksičke turističke destinacije, navodi AP.

Na međunarodnom aerodromu u Kankunu u martu je navodno došlo do pucnjave, javili su lokalni mediji.

Letovi su bili obustavljeni skoro tri sata nakon što su vlasti primile izveštaje o pucnjavi na aerodromu, a na video snimcima koji su tada objavljeni na društvenim mrežama vide se putnici koji u panici jure iz terminala.

Nacionalna garda je kasnije saopštila da nema dokaza da je došlo do pucnjave i rekla da je uzbunu možda prouzrokovao prasak koji se čuo pošto je neko srušio tri samostojeća vertikalna stalka na terminalu.

Takođe u martu, vlasti su pronašle četiri tela bačena u šikaru u Kankunu i saopštile da su to neka od 13 ubistava koja je kartel Halisko počinio u ovom letovalištu od septembra, a većina tela pronađena je na praznim parcelama ili kućama, navodi AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.