U trendu

Mektić: Netačni navodi o crnoj listi Srba, izmišljotina RS

SARAJEVO – Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da su netačni navodi beogradskih medija da Sarajevo sprema crnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije, kojima će biti zabranjen ulazak u BiH.

Za tu „najobičniju glupost i izmišljotinu“ on optužuje aktuelne vlasti u Republici Srpskoj.

„Večernje novosti“ prethodno su objavile da posle Crne Gore „i Sarajevo sprema crnu listu Srba“ kojima će biti zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu, i da bi na njoj mogli da se „nađu poslovni ljudi, istoričari, književnici, novinari, ali i političari“.

„Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulaz u BiH“, piše list i navodi da bi na njoj, između ostalih, mogli da se nađu i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, lider radikala Vojislav Šešelj, glavni urednik TV „Hepi“Milomir Marić i predsednika pokreta „Zavetnici“ Stefan Stamenkovski.

„To je najobičnija glupost i izmišljotina. Svi sistemi koji se zasnivaju na lažima i dezinformacijama mislim da nemaju svetlu budućnost“, rekao je Mektić za Klix.ba.

Na pitanje može li pretpostaviti ko kreira takve tekstove, Mektić je direktno optužio aktuelnu vlast u Republici Srpskoj, a sve zbog, kako je rekao, političke principijelnosti.

„To je zbog toga što sam jedan od ljudi u Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) koji čvrsto stoje na stanovištu da ne treba ulaziti u bilo kakvu koaliciju sa SNSD-om“, rekao je Mektić.

On je dodao da njegovi politicki neistomišljenici misle da ga mogu slomiti u njegovim politickim stavovima.

„Misle, ali to naprosto nije moguce“, smatra Mektić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar