U trendu

Melburn: Mere ublažene, publika gledala tenis uživo

MELBURN – Zvaničnici Australije su danas saopštilu da je prošlo 48 časova otkako je registrovan poslednji slučaj lokalne transmisije kovida, a u isto vreme država Viktorija je ublažila restriktivne mere, čime je dozvolila hiljadama teniskih navijača da se vrate u Melburn park i gledaju završnicu Otvorenog prvenstva Australije u tenisu.

DŽek Barber (25) je bio među 7.477 navijača koji je gledao žensko polufinale Australijan opena između Naomi Osake i Serene Vilijams, u kojem je slavila Japanka sa 6:3, 6:4.

„Da, bilo je sjajno. Nisam bio siguran da će nas pustiti na tribine, bilo je lepo gledati tenis uživo. Štaviše, volim kad su manje gužve na tribinama“, rekao je za Rojters Barber, na temu da je „Rod Lejver Arena“ prepolovila kapacitet zbog održavanja fizičke distance.

Viktorija je u sredu ukinula petodnevni lokdaun, koji je uveden jer je jedan od radnika iz hotelskih karantina oboleo od kovida.

Australijske vlasti su saopštile da su u prethodna 24 sata zabeležile samo jedan novi slučaj kovida, a u pitanju je bio putnik koji je došao iz inostranstva.

Australijski ministar zdravlja Greg Hant je pozdravio rezultat u suzbijanju kovida, ali je rekao da broj slučajeva u svetu pokazuje potrebu za nacionalnim vakcinacionim programom.

Ova ostrvski kontinenet počinje sa vakcinacijom u ponedeljak, a prve doze će dobiti radnici zapsoleni u hotelskim karantinima.

„Verujemo da su ti ljudi, kao i carinici, prvi na liniji mogućeg dodira sa kovidom i moramo ih zaštiti da se ne zaraze“, rekao je visoki državni zdravstveni zvaničnik Brendan Marfi u Kanberi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.