U trendu

Micotakis se izvinio zbog loseg reagovanja na snezne padavin

ATINA – Grčki premijer Kirijakos Micotakis izvinio se danas zbog nespremnosti države da se nosi sa posledicama jake snežne oluje koja je izazvala kolaps u Atini tokom ove nedelje.

„Želeo bih da počnem ličnim i iskrenim izvinjenjem našim sugrađanima koji su patili mnogo sati, zarobljeni na (obilaznici) Atika Odosu“, rekao je Micotakis na početku sednice vlade, prenosi agencija Rojters.

Micotakis je poručio da je bilo grešaka i nedostataka koji moraju da se isprave.

„Tačno je da infrastruktura jedne mediteranske zemlje nije uvek prilagođena uslovima obilnih snežnih padavina“, rekao je premijer.

Više od 3.500 ljudi je evakuisano sa glavne obilaznice oko Atine, nakon što je jaka snežna oluja zahvatila čitavu Grčku, prekrivši prestonicu snežnim pokrivačem i prouzrokujući haos u saobraćaju.

Vojska i pripadnici gradske službe uklonili su danas stotine vozila koja su tri dana bila zaglavljena u snegu duž glavne obilaznice koja povezuje Atinu sa međunarodnim aerodromom.

Grčke vlasti su jučerašnji dan proglasile državnim praznikom, zatvarajući državne kancelarije i privatna preduzeća osim supermarketa, apoteka i benzinskih pumpi u širem području Atine i na nekim ostrvima.

Škole će ostati zatvorene do petka jer sneg i dalje blokira pristup objektima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar