U trendu

Mikić: Haradinaj pokazao da je daleko od demokratskih normi

PRIŠTINA – Vesna Mikić, koju je premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj smenio sa mesta zamenika ministra pravde, izjavila je danas da Haradinaj ima pravo da smanjuje ministre i zamenike ministra, ali da način na koji je to uradio u njenom slučaju pokazuje da je „daleko od demokratskih normi na Kosovu“.

Mikić, koja je razrešena dužnosti nakon što je napisala na Fejsbuku da je NATO kampanja protiv Savezne Republike Jugoslavije usledila nakon decenije borbe protiv albanskih terorista, kao i da je NATO izvršio namerni genocid, najavila je da će sutra otići na posao i zahtevati da dobije rešenje lično na uvid.

„Ja sam na tom mestu bila zbog svog naroda, a ako sam napravila neki prekršaj time što sam kazala da se Srbija borila protiv albanskog terorizma, neka mi dokaže da nije tako“, rekla je Mikić za RTS.

Ona je naglasila da je poznato da je uzrok svih dešavanja na Kosovu bio upravo albanski ekstremizam i njihove akcije usmerene protiv Srba, ali srpske vojske i policije jer je, kako je navela, decenijama unazad srpski narod na KiM bio „na meti njihovih napada, silovanja, rušenja grobalja i svega ostalog čemu smo bili izloženi“.

Ona je objasnila da je poslanica Ganimete Musliju „upala“ na njen nalog na Fejsbuku i izvestila Haradinaja o tome šta je napisala.

„Skinula je fotografiju, ceo tekst i direktno se obratila Haradinaju sa zahtevom za moju smenu jer nas, kako je navela, albanski narod plaća iz svog budžeta. Međutim, ja sam joj u ličnoj prepisci objasnila i odgovorila da nas oni ne plaćaju, već da smo, Srbi južno od Ibra nasilnom integracijom postali poreski obveznici i da izmirujemo sve obaveze“, rekla je Mikić.

Haradinaj je svoju odluku o smeni Mikić obrazložio time da u kosovskoj vladi i institucijama „nema mesta za pojedince, bez obzira na njihovu etnicku pripadnost, koji mogu da omalovažavaju zajednicke evroatlantske vrednosti“.

Srpska lista saopštila je ranije danas da je odluka privremenih prištinskih institucija o smeni zamenice ministra pravde Vesne Mikić, zbog njenog ličnost stava o NATO agresiji na SRJ, što je, inače, apsolutna istina, dokaz da Haradinaj, Tači i Veselji nastavljaju sa političkim imenovanjima „privatnih i podobnih Srba“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar