U trendu

Milanović malo zaobišao Protokol pri polaganju Zakletve

ZAGREB – Novi hrvatski predsednik Zoran Milanović malo je „zaobišao“ Protokol prilikom polaganja Zakletve, a predsednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović tim povodom kaže da je za taj sud najvažnije da se drži onoga na šta se zakleo.

Milanović je, naime, nakon što je najavljeno svecano polaganje Zakletve odmah počeo da čita tekst, a trebalo je da sačeka da tekst Zakletve ponavlja nakon što ga najpre izgovori predsednik Ustavnog suda.

U trenutku kada je predsednik Ustavnog suda Šeparović krenuo prema Milanoviću kako bi pročitao tekst Zakletve, Milanović je već počeo da čita na šta je predsednik Ustavnog suda zastao i samo se nasmešio.

Šeparović je objasnio da je prema Protokolu najpre trebalo da kaže da je vlada raspisala izbore, kad su održani, koji su rezultati izbora i onda tek da pozove predsednika da potpiše Zakletvu.

„Međutim, on (Milanović) je sam izrekao tekst Zakletve, što je bilo i dogovoreno, i ja ne vidim tu neki poseban problem. Bitno da je sve u skladu s Ustavom i zakonom“, rekao je Šeparović i dodao da je za Ustavni sud najvažnije da se novi predsednik pridržava onoga što je izrekao.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.