U trendu

Milanović podržao evropski put Srbije, zahvalan sam mu

BRDO KOD KRANJA – Predsednik Srbije Alaksandar Vučić rekao je danas posle sastanka lidera regiona na Brdu kod Kranja da je zahvalan hrvatskom predsedniku Zoranu Milanoviću što je podržao Srbiju na evropskom putu kao i da sa njim nije razgovarao o optužnicama za ratne zločine.

„Šta ima da razgovaramo o optužnicama, zna se ko su nadležni organi“, rekao je Vučić i napomenuo da tužioci podižu optužnice, a sudovi sude.

Vučić je na pitanje novinara o odnosima sa Hrvatskom podsetio da je u tamošnjoj javnosti pominjano da će biti uhapšen ako se pojavi u Jasenovcu i podsetio da mu vlast u Zagrebu nije dozvolila da ode u Jasenovac i položi cvet.

„Svi drugi mogu samo ja ne mogu. A ja sam zadovoljan jer o Jasenovcu se od 1945. nije toliko govorilo, kao kada su meni zabranili da položim jedan običan cvet“, rekao je Vučić.

On je rekao da vlasti u Zagrebu mogu da blokiraju Srbiju na evropskom putu i da bi ođednom postale mnogo popularnije u Srbiji.

„Ja se tome ne bih obradovao, ali većina građana bi se obradovala. Upravo zato što to proističe iz stava da EU ne uživa baš veliku popularnost u Srbiji“, rekao je Vučić.

Ocenio je da to nije baš pametno ni dobro i dodao kako je upravo zato zahvalan Milanoviću na današnjem racionalnom stavu da podrži evropski put Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar