U trendu

Milatović: Kandidat za gradonačelnika PG posle drugog kruga predsedničkih izbora

PODGORICA – Pokret Evropa sad će nakon drugog kruga predsedničkih izbora, 2. aprila, predložiti kandidata za gradonačelnika Podgorice, potvrdio je danas Jakov Milatović, zamenik predsednika PES-a i predsednički kandidat, koji je bio viđen za gradonačelnika Podgorice.

On je u izjavi za Dan naveo da pregovori oko preuzimanja vlasti u Podgorici sa predstavnicima Demokratskog fronta, Demokrata i URA nikad nisu stali.

„Krajem prošle sedmice su se stvorili uslovi za preuzimanje vlasti u Podgorici. Ja sam srećan ostvarenim rezultatom u prvom krugu predsedničkih izbora gde sam u Podgorici osvojio skoro 38.000 glasova. Moj stav je bliži tome da se udruženim snagama fokusiramo na 2. april, a nakon toga ćemo se dogovoriti ko će popuniti mesto gradonačelnika Podgorice“, kazao je Milaotović.

Rekao je da misli da ima toliko dobrih kandidata koji mogu da obavljalju funkciju gradonačelnika, poput Olivere Injac, Andreja Milovića, Filipa Ivanovića, Anđele Jakšić Stojanović, Tiha Dragaša i Vasilija Čarapića.

„To su negde potencijalni kandidati iz ugla Pokreta Evropa sad i sasvim je sigurno da ćemo mi negde razgovarati o tome. Ne isključujem ni neko novo ime da će u međuvremenu iskrsnuti i sa Jelenom Borovinić Bojović, Lukom Rakčevićem i Danilom Šaranovićem ću razgovorati o tome“, rekao je Milatović.

Dodao je da će se sa pozicije predsednika države postarati da stvari idu tokom kojim su obećane da idu.

„Mislim da je logično da se treba držati jednog demokratskog principa. Dobili smo najveće poverenje građana i treba da imamo najveću odgovornost. U razgovoru sa našim partnerima treba to da se finalizuje i onda da se zasuku rukavi jer je Podgorica grad pun izazova“, poručio je Milatović.

Nosilac liste okupljene oko Demokratskog fronta Jelena Borovinić Bojović očekuje sastanak predstavnika nove vlasti u Glavnom gradu u najskorijem roku.

„Verujemo da će se nastaviti konstruktivno kao i do sada. Sastavi pregovaračkih timova su u nadležnosti stranaka pobednica pojedinačno, nema najava da će biti nekih značajnijih promena kada su u pitanju sastavi pregovaračkih timova. Kada je u pitanju odnos prema gradskim preduzećima, najvažnije je da nova vlast prvo ostvari uvid u politiku poslovanja, organizaciju, tamo gde bude potrebno, nadležni mogu izvršiti i reviziju“, rekala je Borovinić Bojović.

Uglavnom, kaže, to će biti operativna sihronizacija svih.

„Sve mora i biće u skladu sa zakonom i u interesu građana i građanki Podgorice. Ovo je koalicija koja promoviše politiku vladavine prava“, navela je Borovinić Bojović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.