U trendu

Milioneri beže iz Evrope: Ne žele život sa migrantima

Prema predviđanjima šefa istraživačkog kabineta u „New World Wealthu“ Endrua Amolsa, milioneri će i dalje u velikom broju da napuštaju Nemačku, Belgiju i Francusku i otići u njima trenutno najpopularnije destinacije kao što su Australija i Izrael, prenose američki mediji.

– Tri od četiri grada sa najvećim odlivom milionera u 2015. godini u Evropi su Pariz, Rim i Atina – navodi se u izveštaju konsultantske kompanije „New World Wealth.“

Iz Pariza bogataši najviše beže. Otišlo je čak 7 hiljada ljudi, dok je iz Rima otišlo 5 hiljada milionera.

– Francuska je teško pogođena eskalacijom religioznih tenzija između hrišćana i muslimana, posebno u urbanim područjima. Očekujemo da će se migracija milionera iz Francuske u narednih deset godina ubrzati zbog eskalacije ovih tenzija – kazao je Amols.

Inače, Francuska sa sedam miliona i Nemačka sa 4,3 miliona muslimana su države sa najbrojnijim muslimanskim grupama u Evropi. U Francuskoj postoji više od 2100 džamija, a većina muslimana živi u velikim gradovima, najviše u Parizu i Marseju. U Nemačkoj čine oko 5 posto ukupnog stanovništva.

U Francuskoj živi i oko 310.000 Jevreja, a među njima je narastao strah od antisemitizma nakon prošlogodišnjeg terorističkog napada na jevrejsku trgovinu u Parizu, u kojem su poginula četiri jevreja.

– Oko 80 posto milionera, koji su prošle godine došli u Izrael dolazi upravo iz Evrope – kazao je Amols. Gradovi sa najvećim prilivom milionera su Sidnej, u koji je prošle godine došlo 4 hiljada milionera, Melburn gde se nastanilo njih 3 hiljade, u Tel Aviv i Dubai se doselilo dve hiljade milionera, a toliko je otišlo i u San Francisko i u Vankuver.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.