U trendu

Miljković tvrdi da je Radulović živ

PODGORICA – Pred podgoričkim Višim sudom danas je održana kontrola optužnice povodom ubistva Mileta Radulovića zvanog Kapetan za koje su optuženi državljani Srbije Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković.

Optužnicom su obuhvaćeni i Ratko Živković, Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Advokati odbrane su, prenosi portal podgoričkog Dana, bili jednoglasni u stavu da ne mogu da se izjasne o ovoj optužnici jer SDT nema naredbu na osnovu koje se može videti ko je nabavio Skaj komunikaciju, kako i ko je naredio da se određena lica prisluškuju…

Optuženi Miljković je putem video linka pred podgoričkim Višim sudom kazao danas da je saglasan sa svim što je rekao prethodno rekao Veljko Belivuk i sa stavom advokata i sa onim što je naveo Kašćelan.

„U potpunosti osporavam optužnicu, nerazumljiva je i nepotpuna. Ja sam detaljno čitao optužnicu i ne vidim kako su Kašćelan, Zvicer i Božović organizovali kriminalnu grupu. Nikakav dokaz ne mogu na nađem, ja bez dokaza ništa ne verujem. U ovom postupku SDT pokušava da predstavi operativna saznanja prikupljena putem međunarodne pravne pomoći…Kad se to uporedi sa zakonom, za ovaj postupak nije ispunjen ni jedan zakonski uslov. Pružanje kriptoloških usluga nije krivično delo i nije propisano vašim zakonom ( Zakonom Crne Gore)“, rekao je Miljković i dodao:

„Iz svega se vidi da je Francuska dostavila podatke o masovnom prisluškivanju što je protivzakonito i da se ustraga vodi protiv NN lica. Smatra se da jSKY koriste kriminalci jer je skup, SKY koriste i advokati, tužioci, novinari, sudije, ljubavnici….“.

Miljković je kazao da su mnoga lica prisluškivana bez naredbe Crne Gore ili Srbije, što je protiv zakona.

„Mene Veljko nije ni obavestio da ima u planu da stvara kriminalnu organizaciju, mi smo najbolji drugovi. Nema ni jedan dokaz da smo se mi videli sa Miletom a kamoli da smo ga držali deset dana. SDT u Crnoj Gori tvrdi da smo tada bili u tu, a organi Srbije da smo tamo bili u tom periodu…To je naučna fantastika, kako u isto vreme na dva mesta….U ovoj optužnici vidim gomilu pravnih pojmova u mešavini sa holivudskim filmovima…“, naveo je, između ostalog, Miljković, preneo je Dan.

On je kazao da nema obdukcijskog nalaza da je Mile Radulović mrtav.

„Ako je zaista mrtav a smrt nenasilna, biti mrtav nije krivično delo. Smrt se utvrđuje samo obdukcionim nalazom, mi to nemamo. Sudskomedicinski veštak se izjašnjava samo na osnovu slike. Ovakvo postupanje nije viđeno nigde, ali jeste nažalost u Crnoj Gori. Izjašnjava se veštak na nekoj slici, moram da kažem, fotošopiranoj. Skandal“, rekao je Miljković.

On tvrdi da je Mile Radulović živ i zdrav i da, kako je kazao, sa tužilaštvom obmanjuje sud.

Miljković kaže da dokaza o otmici Mileta Radulovića zvanog Kapetan, ima „isto koliko i o ubistvu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.