U trendu

Ministar: Milanović sve radi kako želi

ZAGREB – Hrvatski predsednik Zoran Milanović i vrhovni komandant Oružanih snaga večeras će na Pantovčaku dodeliti počasne činove i odlikovanja osmorici hrvatskih branitelja, penzionisanih oficira, a ministar odbrane Mario Banožić kaže da je za to čuo iz medija i da to nikako nije smelo da se dogodi bez konsulatacija sa njegovim resorom.

Banožić kaže da Milanović mnogo toga radi ne uvažavajući sistem i zakone.

„Predsednik mnogo stvari čini na način kako on to želi, ne uvažavajući ni sistem ni zakone“, rekao je Banožić u izjavi novinarima u Vinkovcima komentarišući večerašnju dodelu odlikovanja, preneli su hrvatski mediji.

Tvrdi da se nijedan predlog nije smeo dogoditi bez konsultacija sa MORH-om.

Međutim, portparol predsednika Hrvatske Nikola Jelić je juče za Večernji list rekao da će činovi biti dodeljeni na osnovu Zakona o službi u OSRH iz 2018.

Rekao je i da je Kabinet predsednika od Banožića još 26. jula dopisom zatražio da dostavi predlog, koji je on, kako je naveo, „bezobrazno ignorisao“.

„Nedostojno ponašanje ministra odbrane, poznatog po kršenju Ustava i zakona, neće sprečiti predsednika Republike da oda priznanje oficirima koji su to zaslužili učestvovanjem u Domovinskom ratu“, naveo je, između ostalog, Milanovićev portparol.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.