U trendu

Mirović: Kostajnici 100.000 evra u građevinskom materijalu

BANJAUKA – Predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igora Mirović boravi danas u Banjaluci, gde sastao sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

Mirović je u Republiku Srpsku doneo pomoć građanima Kostajnice u građevinskom materijalu, vrednu 100.000 evra.

Mirović je nakon satanka sa Viškovićem novinarima rekao da je pomoć Kostajnici dokaz da je Vojvodina iskren prijatelj na kojeg Srpska može da se osloni u kriznim situacijama.

Višković je istakao značaj ove podrške i zahvalio na pomoći koja će dobro doći ugroženim porodicama za sanaciju posledica razornog zemljotresa koji je zadesio ovu opštinu.

On je naveo da je Mirović izrazio spremnost da Vojvodina pomogne građanima Srpske i na druge načine, ukoliko bude potrebe.

Rekao je da je na sastanku s Mirovićem bilo reči o intenziviranju saradnje kada je reč o apliciranju pristupnim fondovima EU, kao i da institucije Srpske treba da iskoriste iskustva Vlade Vojvodine na tom polju.

Podsetio je da je pre godinu dana, zahvaljujući Miroviću, došlo do povezivanja privrednih komora Srpske i Vojvodine sa krajnjim ciljem da se privrednicima iz Srpske omogući da sa privrednicima iz Vojvodine učestvuju na sajmovima u Srbiji, ali i širom Evrope.

Rekao je da je sa Mirovićem razgovarao i o saradnji u oblasti informacionih tehnologija, kao i načinima da se iskoriste dragocena iskustva Vojvodine u toj oblasti.

Razgovarali su, kazao je, i o poslovnim zonama u pograničnom pojasu Srpske sa Srbijom, kao i kako da se u narednom periodu ponude uslovi jedne i druge strane za eventualne zainteresovane ulagače, preneli su banjalučki mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.