U trendu

Misteriozni nestanak: Devojčica koju je tražila cela zemlja pronađena mrtva (foto)

Sedam dana nakon obimne potrage u Kini za devetogodišnjom devojčicom Zang Zinksin, pronađeno je njeno telo.

Mediji prenose da je lokalna policija područja Zedžijang potvrdila da se nestala devojčica utopila u vodama pored okruga Ksiangšang. Dodala je kako na telu nije bilo vidljivih znakova nasilja, ali veruje se da njena smrt nije posledica nesreće.

Devetogodišnjakinja je poslednji put viđena u večernjim satima 7. jula, a nosila je naočare za vid dok joj je kosa bila vezana u rep. Nadzorne kamere snimile su nju i dve odrasle osobe, inače podstanare u kući roditelja devojčice u okrugu Čunan, kako u 19:20 sati prolaze putem udaljenim od njene kuće oko 150 kilometara.

Tri sata kasnije druga nadzorna kamera snimila je te dve odrasle osobe, ali s njima više nije bilo devojčice.

Muškarac i žena, oboje iz južne provincije Guangdong, kasnije su počinili samoubistvo, i to utapanjem u obližnjem jezeru.

Otac devojčice rekao je da su podstanari prevarili njegove stare roditelje, koji su zapravo bili staratelji male Ziksin i, dok je on bio na poslu, nagovorili ih da im dopuste da odvedu devojčicu na jedan događaj.

Zang Jun je ispričao da su muškarac, identifikovan kao Liang Dengua, i žena, identificikovana samo prezimenom Ksi, 3. jula najavili da bi želeli da devojčicu odvedu na jedno venčanje gde bi pomagala u ceremoniji i nosila cveće. Otac nije dao dozvolu, ali Linag i Ksi su ipak sledećeg jutra odveli devojčicu.

Tokom sledeća tri dana otac je stupio u kontakt s podstanarima preko kineske društvene mreže, a oni su mu rekli da ne brine i obećali da će dovesti devojčicu kući do 6. jula.

U nedelju, 7. jula, stvari su postale jako sumnjive. Liang nije želio da otac svojim autom pokupi devojčicu, ali je prihvatio njegovu ponudu da plati taksi kako bi njima svi došli kući. Međutim, nakon toga, Liang je isključio telefon.

Zang Jun je prijavio nestanak svoje ćerke u ponedeljak ujutro, a nakon što je policija pronašla tela Linaga i Ksi, pokrenuta je nacionalna potraga.

Ubrzo nakon misterioznog nestanka devojčice, lokalni mediji izašli su s uznemirujućim informacijama o podstanarima, ali i ocu devojčice. Saznalo se da je Liang imao problema sa psihičkim zdravljem i da je Ksi bila u dugovima.

Devojčicin otac i majka zvanično su u ponedeljak zatražili razvod braka, kada je Ziksin već bila nestala, a majka skoro tri godine nije videla svoju ćerku i za tragičan razvoj događaja saznala je tek prošle srede.

Na kineskim društvenim mrežama pojavile su se mnoge teorije zavere, a neki korisnici su bili uvereni da su Linag i Ksi bili članovi misterioznog kulta. Lokalna policija Zedžijang negirala je ova nagađanja i u nedelju izjavila da dvoje osumnjičenih nemaju krivični dosje kao i da nije otkriveno da su bili članovi ikakvog kulta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.