U trendu

Mizincev: Kijev planira da izvede provokacije za Uskrs

MOSKVA – Rusija ima operativne podatke o provokacijama koje Kijev sprema za Uskrs, izjavio je danas načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Ruske Federacije general-pukovnik Mihail Mizincev.

„Kijevski režim, uz podršku niza zapadnih zemalja, završava pripremu monstruoznih provokacija sa brojnim žrtvama u Zaporoškoj, Nikolajevskoj, Odeskoj, Sumskoj i Harkovskoj oblasti. U ovim regionima, u uskršnjoj noći (24. aprila), planirano je da se puca iz minobacača na pravoslavne crkve zbog naknadnih optužbi ruskog vojnog osoblja za masakr civilnog stanovništva“, tvrdi Mizincev, prenosi agencija RIA Novosti.

Mizincev je rekao da pozivaju Ujedinjene nacije, OEBS, Međunarodni komitet Crvenog krsta i druge međunarodne organizacije da odmah utiču na kijevski režim da spreči ovu, kako kaže, neljudsku provokaciju, koja zanemaruje sve moralne norme i međunarodno humanitarno pravo.

Kako je rekao, Kijev planira da privuče veliki broj novinara zapadnih novinskih agencija da snimaju o navodnim „ruskim zverstvima“ i odmah plasiraju lažne vesti.

„Unapred upozoravamo zemlje civilizovanog Zapada na čelu sa Sjedinjenim Državama, da Ruska Federacija ima operativnu bazu dokaza o predstojećim strašnim zločinima kijevskog režima“, kazao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.