U trendu

Mizincev: Nacionalisti pripremaju hemijski napad u Ukrajini

MOSKVA – Nacionalisti planiraju hemijski napad u nekoliko ukrajinskih regiona, u slučaju da ruske trupe uđu na ove teritorije, izjavio je u danas načelnik ruskog Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Mihail Mizincev.

„Nacionalisti su postavili mine u skladišta amonijaka i hlora u hemijskoj fabrici Sumihimprom u Sumiju, kako bi otrovali stanovnike ove oblasti u slučaju da ruske trupe uđu u grad“, rekao je Mizincev, prenosi TAS S.

Kako je precizirao, „u naselju Kotljarovo, Nikolajevska oblast, militanti iz nacionalističke jedinice planiraju provokaciju uz upotrebu toksičnih hemikalija“.

Mizincev je dodao da su iz tih razloga „u zgradi srednje škole postavljeni kontejneri sa toksičnim hemikalijama, koji će eksplodirati kada se ruske snage približe naselju“.

Ruski vojni zvaničnik tvrdi i da ukrajinski nacionalisti drže kao „živi štit“ više od 4,5 miliona ljudi i skoro 7.000 stranaca iz 19 zemalja, u Kijevu, Harkovu, Černihovu, Sumiju i preko 20 drugih blokiranih velikih gradova, uz posade 70 stranih brodova u morskim lukama u zemlji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar