U trendu

Mizincev: Nova provokacija Ukrajine po uzoru na Buču

MOSKVA – Ukrajinska vojska je pucala na šest civilnih vozila u Harkovskoj oblasti u okviru „krvave akcije po scenariju iz Buče“, saopštio je danas načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

„Prema raspoloživim pouzdanim informacijama, kijevski režim je izveo još jednu krvavu akciju u Harkovskoj oblasti po scenariju ‘Buča’. Na deonici puta između naseljenih mesta Stari i Novi Saltov, vojnici Oružanih snaga Ukrajine gađali su šest civilnih vozila na kojima su bile podignute bele zastave“, rekao je Mizincev.

Dodao je da su „taj monstruozni zločin“ fotografisali i snimali stručnjaci centra za informaciono-psihološke operacije Oružanih snaga Ukrajine.

Mizincev tvrdi i da je ukrajinska artiljerija izvela nekoliko napada iz naselja u Beloj Krinici u Hersonskoj oblasti na položaje Oružanih snaga Rusije.

Istakao je da su predstavnici norveških medija bili prisutni kako bi zabeležili navodne neselektivne napade Rusije na civilno stanovništvo u Beloj Krinici, prenosi Sputnjik.

„Unapred upozoravamo da je planirano da se u najskorije vreme ti i drugi izmišljeni materijali kijevskog režima o navodnim ‘zverstvima Rusa’ masovno objave u zapadnim i ukrajinskim medijima, kao i na internetu“, upozorio je Mizincev.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.