U trendu

Mjanmar: Napad na postaju vojne hunte uz granicu s Tajlandom

JANGON – Na postaju vojne hunte u Mjanmaru, na teritoriji koju kontrolišu etničke paravojne snage Karenske nacionalne unije (KNU) uz istočnu granicu sa Tajlandom, jutros je izvršen žestok napad.

KNU je saopštila da je preuzela kontrolu nad vojnom postajom u jednom od najvećih okršaja od 1. februara kada je izvršen vojni puč, prenosi Rojters.

Prema rečima svedoka okršaji su počeli u cik zore, a na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidljivi su vatra i dim na jednom šumovitom obronku.

Predstavnik za spoljne poslove KNU Padoh Su Tau Ni izjavio je da je grupa zauzela kamp i potvrdio da su i na drugim lokacijama u toku borbene operacije.

Snage vojne hunte raspoređene na teritoriji na kojoj aktivno deluje KNU duž granice sa Tajlandom odnedavno su ostali bez životnih namirnica, potvrdili su meštani koji su bili u kontaktu sa vojnicima.

Iz KNU je saopšteno da je zbog oružanih sukoba, ali raketnih napada avijacije vojne hunte, u poslednjih nekoliko nedelja raseljeno oko 24 hiljade ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.