U trendu

MO: RUS snage počele da granatiraju „Azovstalj“

MARIJUPOLJ – Ruske snage su počele da granatiraju i bombarduju čeličanu „Azovstalj“ u južnom ukrajinskom lučkom gradu Marijupolju nakon što su ukrajinski vojnici iskoristili režim prekida vatre kako bi zauzeli vatrene položaje, izvestila je danas agencija RIA Novosti pozivajući se na rusko Ministarstvo odbrane.

„Proglašen je prekid vatre, civili su morali da se evakuišu sa teritorije Azovstalja. To su iskoristili vojnici Azova i Ukrajine, koji su stacionirani u fabrici. Izašli su iz podruma, zauzeli vatrene položaje na teritoriji i u zgradi fabrike“, navodi ruska agencija u izveštaju, prenosi Rojters.

Kako dodaje Ministarstvo odbrane, sada jedinice ruske vojske i samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR), koristeći artiljeriju i avijaciju, počinju da uništavaju te vatrene položaje.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova samoproglašene DNR saopštio je juče da je ukrajinska strana prekinula režim prekida vatre u čeličani „Azovstalj“ i počela granatiranje sa svojih položaja na teritoriji fabrike.

On je za rusku agenciju RIA Novosti rekao da su pripadnici Narodne milicije DNR morali da odgovore.

Režim prekida vatre je uveden ranije, usled čega je nekoliko stotina civila uspelo da se evakuiše sa teritorije oko „Azovstalja“ i okolnih područja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.