U trendu

Moja uloga u stvarnoj ili izmisljenoj pripremi atentata glup

PODGORICA – Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je nakon objavljivanja informacije o planiranom atentatu na predsjednika Srbije Aleksandra Vucica, i dovođenja njega u vezu sa tim događajem , danas danas izjavio da je reč o „najobičnijim glupostima i politikantskim konstrukcijama“.

„Smatram da tu temu na politickoj i medijskoj sceni i Srbije i Crne Gore danas spinuje jedan broj ljudi bolesnog uma. Zato njihove izmišljotine o mojoj navodnoj ulozi u stvarnoj ili izmišljenoj pripremi atentata na predsjednika Srbije odbacujem sa podsmijehom i najdubljim prezirom”, porucio je Đukanović u intervjuu agenciji MINA.

Tvrdi da je očigledno da se Srbija približava izborima i da je vladajuća politika, kako kaže, nezadovoljna iskustvom sa nedavno održanog referenduma.

„Siguran sam da je procena medijsko-političkih činilica u Srbiji da je potrebno napraviti novu mobilizaciju oko figure za koju oni procenjuju da je najvažnija u političkom životu Srbije danas. I, naravno, tu je tema o atentatu uvek zahvalna“, kaže Đukanović.

Nije obavezno, kaže, da se u takvim spinovima pojavi i predsednik susedne države kao „poručilac atentata“, ali da u ovom slučaju to, prema njegovim rečima, svedoči samo o nekoj posebnoj frustraciju koja danas postoji na medijsko-političkoj sceni Srbije prema Crnoj Gori i njenom predsedniku države.

Kao drugi mogući aspekt teme atentata Đukanović vidi i navodnu konstrukciju poznatu u saradnji obaveštajnih službi.

„Nije nepoznato da iz određenih krugova, političkih i obaveštajnih, koji nisu zadovoljni kvalitetom, lojalnosti Srbije i njenog predsednika i koji stalno sumnjiče da bi Srbija u nekom kritičnom momentu mogla zalutati u EU, pa možda čak i u NATO, pokušavaju da serviraju ovakve konstrukcije, trudeći se da ga što više vežu za sebe“, rekao je Đukanović.

On kaže i da je poznata, iako profesionalno nekorektna praksa, da obaveštajne agencije kada im je to potrebno za političku upotrebu, znaju da od partnerske službe poruče informaciju o navodnoj ugroženosti bezbednosnih prilika ili života markantnih ličnosti u zemlji čiju bezbednost štite.

„Tako i u ovom slučaju krunski argument za neupućenu javnost treba da bude informacija sa neke misteriozne partnerske adrese“, kaže Đukanović.

On tvrdi da se time želi skrenuti pažnja predsedniku Srbije da bi i on mogao biti meta obojenih revolucija, i da mu navodna opasnost preti sa zapadne strane i od podržavaoca evroatlantske politike u regionu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar