U trendu

MSP Rusije: Odgovoricemo na proterivanje diplomata iz Poljske

MOSKVA – Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas da će Moskva odgovoriti na proterivanje 45 ruskih diplomata iz Poljske, za koje je, kako je saopštilo, preti da uništi njihove, ionako narušene odnose.

„Rusija neće ostaviti ovaj neprijateljski napad bez odgovora, koji će naterati poljske provokatore da razmišljaju i koji će ih povrediti“, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva, prenosi agencija Rojters.

Ruski ambasador u Poljskoj Sergej Andrejev saopštio je juče da mu je uručena nota iz poljskog Ministarstva spoljnih poslova o proterivanju 45 ruskih diplomata.

Andrejev je rekao da se on ne nalazi među osobama koje su proglašene za „persone non grata“ i da će ostati u Varšavi, prenosi Tas s.

Portparol koordinatora poljskih obaveštajnih službi Stanislav Zarin saopštio je prethodnoi da je poljska agencija za unutrašnju bezbednost pripremila listu od 45 ruskih diplomata osumnjičenih za špijunažu i zatražila njihovo proterivanje iz zemlje.

„To su osobe koje rade pod diplomatskim statusom, ali zapravo sprovode obaveštajne aktivnosti protiv Poljske“, rekao je Zarin.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je na najavu o proterivanju kazala da će Rusija odgovoriti na adekvatan način.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar