U trendu

MUP RS: Federalni mediji šire lažne vesti

BANJALUKA/SARAJEVO – Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstvo odbrane u Savetu ministara BiH demantovali su danas tvrdnje federalnih medija da su pripadnici MUP Srpske vršili bilo kakve pretrese na području Rajlovca, kod Sarajeva, niti su, ističu, pripadnici Žandarmerije bili angažovani na hapšenju pripadnika Oružanih snaga u kasarni na toj lokaciji.

Iz MUP-a Srpske ističu da se radi o lažnim vestima.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva medije koji su objavili ove netačne informacije da poštuju novinarski kodeks, da istinito i objektivno informišu građane, što je i osnovni postulat novinarstva, kao i da u skladu sa tim principom objave ovaj demanti“, navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Iz Ministarstva odbrane u Savetu ministara saopštili su da je saradnja sa MUP-om Republike Srpske korektna i profesionalna, te da nije bilo nikakvog pokušaja kršenja procedura i propisa, a pogotovu nasilnih ulazaka na lokaciju kasarne Rajlovac.

Navode da je u kontaktu predstavnika Vojne policije i Oružanih snaga i odgovornih u Policijskoj stanici Vlasenica dogovoreno da patrola civilne policije dođe u kasarnu Rajlovac da prilože dokaze u vezi sa pripadnikom Oružanih snaga čiji su inicijali A.Č., zbog osnovane sumnje da je počinio teško razbojništvo na području Zvornika.

Napominju i da se pomenuti pripadnik Oružanih snaga danas dobrovoljno javio u Policijsku stanicu Vlasenica radi davanja izjave na pomenute okolnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar