U trendu

Muškarac u Kini se razneo bombom, jedan mrtav, 24 ranjenih

Nezaposleni mušakrac, koji boluje od jetre, razneo se prethodne noći u eksploziji ispred Huksi parka u gradu Heze u provinciji Šandong, a tom prilikom ubijena je još jedna i ranjeno 24 osobe, saopštila je policija.

Troje povređenih su u kritičnom stanju, a početna istraga pokazuje da je osumnjičeni počinio samoubistvo, ali još nije jasno koji je materijal koristio da izazove eksploziju, izjavio je portparol okružne policije Li Meng za AP.

Agencija Hsinhua navela je da je osumljičeni Ksi Ksingtang star 33 godine, dok je Li rekao da je nezaposlen i hronični bolesnik od ciroze jetre. Hospitalizovan je mnogo puta, ali su terapije bile neuspešne.

Eksplozija se dogodila pred ulazom u park, na malom skveru, gde obično stariji građani vole da se okupljaju i gledaju kinesku operu i učestvuju u drugim aktivnostima.

Bilo je niz slučajeva u Kini, gde su ljudi zbog raznig razloga, koristili bombe, ručne izrade da raznesu sebe i druge. Bombe su često oružje izbora, jer je vatreno oružje strogo kontrolisano i teško ga je nabaviti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar