U trendu

Muž N. Pelosi vozio pripit i osuđen na tri godine uslovno

SAN FRANCISKO – Pol Pelosi, suprug Nensi Pelosi, predsedavajuće Predstavničkog doma američkog Kongresa, osuđen je danas na pet dana zatvora i uslovnu kaznu u trajanju od tri godine nakon što se preko advokata izjasnio pred sudom u Kaliforniji da je kriv za bezobzirnu vožnju i saobraćajnu nesreću koju je izazvao u pripitom stanju.

Pol Pelosi je već odležao dva dana u zatvoru i dobio je dva dana smanjenja kazne zbog primernog ponašanja, izjavio je sudija Višeg suda okruga Napa Džozef Solga, prenosi AP.

Pelosi će odraditi još osam sati društveno-korisnih aktivnosti umesto preostalog dana pritvora, rekao je Solga tokom izricanja presude na kojem okrivljeni Pelosi nije bio prisutan.

Sud je odlučio da Pol Pelosi mora da pohađa tromesečni kurs o vožnji u alkoholisanom stanju, kao i da mora da instalira uređaj za blokadu paljenja vozila u slučaju da ne prođe obavezni kompjuterski alko-test u svom automobilu.

Pored toga, Pelosi će morati da plati novčanu kaznu od oko 7.000 dolara, saopštio je sudija Solga.

Pol Pelosi je uhapšen zbog nesreće koju je izazvao 28. maja u okrugu Napa, severno od San Franciska, nakon što je alko-test pokazao da je imao 0,082 posto alkohola u krvi, nešto više nego što je zakonom dozvoljeno.

Policajci koji su se pojavili na mestu nesreće nadomak gradića Džantvila u blizini vinarskog grada Juntvila potvrdili su da su Pelosija zatekli na sedištu vozača automobila Porše Karera iz 2021. godine, pored vozača drugog automobila, sportskog terenskog vozila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.