U trendu

Nadbiskup Puljić čestitao Uskrs srpskom patrijarhu Porfiriju

ZAGREB – Predsednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je uskršnju čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve Porfiriju, saopštila je pres kancelarija HBK.

On je podsetio da su katolici 4. aprila proslavili uskrsnuće Isusa Hrista.

„A njega (Hrista) su, kako veli apostol Petar, premda je `prošao zemljom čineći dobro, smakli i razapeli`. Ali, Bog ga je uskrsnuo poslednjeg dana, pa je Isusovo Uskrsnuće postalo kamen temeljac apostolskog najavljivanja, zbog kojeg će apostol Pavao uskliknuti: `Ako Hrist nije uskrsnuo, uzaludno je naše propovedanje`“, podsetio je nadbiskup Puljić, prenela je Hina.

„U raspoloženju te tajanstvenosti, upućujem Vašoj Svetosti uskrsne čestitke i dobre želje. Drago nam je što su opet zabrujala crkvena zvona i objavila vest koju je Marija Magdalena `rano u jutro, još za mraka` otrčala da saopšti apostolu Petru. Neka nas uskrsnuli Gospod učvrsti sve u veri i pouzdanju da je on sada `zdesna Bogu i da se zauzima za nas`“, poručio je predsednik HBK.

Nadbiskup Puljić je svetkovinu Uskrsa čestitao je i episkopu dalmatinskom Nikodimu, episkopu pakračko-slavonskom Jovanu i episkopu niškom Arseniju, kao i protojereju nepriznate Makedonske pravoslavne crkve Kirku Velinskom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.