U trendu

Najmanje 22 žrtve eksplozije u hotelu Saratoga u Havani

HAVANA – Najmanje 22 osobe su poginule u snažnoj eksploziji u hotelu Saratoga u centru Havane, a povređeno je više od 70 ljudi, javila je danas kubanska državna televizija.

Kubanski zvaničnici saopštili su da prvi rezultati istrage pokazuju da je uzrok jučerašnje eksplozije curenje gasa, prenosi Rojters.

„Sve ukazuje da je eksplozija bila nesrećni slučaj „, saopštio je predsednik Kube Migel Dias-Kanel u televizijskom obraćanju sa lica mesta.

Dias-Kanel je izjavio za Rojters da eksploziju nije izazvala bomba i da nema pokazatelja da se radi o terorističkom napadu, a nakon povratka sa mesta eksplozije i kratke posete dvema bolnicama u kojima se leče povređeni, incident je nazvao „nesrećom za žaljenje“.

Jučerasnja eksplozija se dogodila u blizini škole sa više od 300 učenika, saopštile su zdravstvene vlasti, a najmanje 15 dece je povređeno u njoj, saopštilo je ministarstvo zdravlja, dok je jedno dete preminulo, prenosi Rojters.

Kubanski ministar turizma Huan Karlos Garsija saopštio je da u eksploziji, prema prvim izveštajima, nema poginulih niti povređenih stranih državljana.

Hotel je, inače, bio zatvoren i samo su radnici koji su radili na njegovoj obnovi bili unutra u vreme eksplozije, izjavio je Roberto Enrike Kalsadilja, predstavnik vojne kompanije koja upravlja mnogim hotelima u zemlji, navodi britanska agencija.

U intervjuu za državnu televiziju, Kalsadilja je rekao da je hotel sa 96 soba trebalo da bude ponovo otvoren u narednih nekoliko dana i da su radnici obavljali poslednje pripreme.

On je, takođe, rekao da je uzrok eksplozije curenje gasa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar