najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Najmanje 77 Palestinaca povređeno u incidentima s Izraelcima

Palestinski Crveni polumesec saopštio je danas da je u poslednja 24 sata povređeno najmanje 77 Palestinaca u incidentima s Izraelcima, u trenutku rastućih tenzija na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu.

„Najmanje 18 osoba je ranjeno bojevom municijom i 59 gumenim mecima“, izjavila je portparolka Crvenog polumeseca Erab Fokaha.

Prema njenim rečima, najmanje 140 Palestinaca je zatražilo lekarsku pomoć posle inhaliranja suzavca.

Izraelska policija saopštila je danas da će Palestincima dva dana biti zabranjen pristup Starom gradu Jerusalima, posle dva napada u kojima su poginula dva Izraelca i ubijeni napadači.

Ta vanredna mera se odnosi na većinsko palestinsko stanovništo iz istočnog Jerusalima koje ne živi u Starom gradu.

Pristup Hramovoj gori biće dozvoljen samo Palestincima koji imaju više od 50 godina, navela je policija.

Dvoje ljudi ubijeno je, a tri osobe su povređene u subotu u napadu Palestinca koga je izraelska policija odmah ubila u Starom gradu Jerusalima.

Odmah posle napada, Islamski džihad, drugi islamistički pokret na palestinskim teritorijama, preuzeo je odgovornost za napad.

Sličan napad dogodio se tokom protekle noći. Dva Palestinca su noževima napala dvojicu Izraelaca. Palestince je ubila policija.

Velike tenzije vladaju nedeljama u Hramovoj gori, trećem svetom mestu u islamu i najsvetijem mestu u judaizmu. Policija je uputila dodatne snage bezbednosti u taj deo Jerusalima.

Izraelska vojska uputila je u petak stotine vojnika na Zapadnu obalu gde je prethodnog dana ubijen bračni par jevrejskih kolonista koji su se kolima vraćali kući sa svojom decom.  

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike