U trendu

Najmanje devet žrtava olujnog vremena na jugu SAD

NJUJORK – Olujno vreme praćeno tornadom i obilnom kišom odnelo je najmanje devet ljudskih života na jugu Sjedinjenih Američkih Država, a više od miliona ljudi ostalo je bez elekrtične energije, saopšteno je iz nadležnih službi.

Nacionalna meteorološka služba saopštila je da je snažan olujni talas prešao preko juga SAD i u petak kasno noću nastavio da se kreće prema severoistoku zemlje gde se danas očekuju snežne padavine na širokom području od jugoistočnog Mičigena do države Njujork, prenosi Rojters.

U centralnim delovima države Njujork i na jugu Nove Engleska očekuje se da će do danas posle podne snežni pokrivač premašiti 30 centimetara.

Guverner Kentakija Endi Bešir potvrdio je udare najmanje dva tornada u zapadnom delu države u kojima su poginule najmanje tri osobe, a četvrta žrtva je žena koja je nastradala kada je drvo palo na automobil u kojem se nalazila.

Prema rečima guvernera Bešira vetar je dostizao brzinu preko 128,75 kilometara na sat sa udarima „dovoljno jakim da oduvaju traktorske prikolice sa puta“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar