Najveći Putinov neprijatelj izašao iz zatvora i poručio: Protesti će samo rasti

Ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni pušten je danas iz zatvora, u kojem je proveo 30 dana, objavila je na Tviteru njegova portparolka Kira Jarmiš, a prenosi Rojters.

Sud u Moskvi prethodno je odbio zahtev direktora zatvora u kojem je Navaljni služio kaznu od 30 dana da mu se ona produži za 18 sati.

Navaljni, koji važi za najvećeg neprijatelja Kremlja, osuđen je prošlog meseca na 30 dana zatvora zbog organizovanja nedozvoljenih protesta opozicije.

Nakon izlaska iz zatvora, Navaljni je najavio da će se protesti protiv vlasti nastaviti i da će biti masovniji.

„Sada vidimo da im laži i prevare nisu dovoljne. Nije im dovoljno da zabrane kandidatima da izađu na izbore. Oni namerno žele da uhapse desetine ljude i pretuku na stotine… To pokazuje da ne postoji podrška ovom režimu. Oni to osećaju i uplašeni su“, tvrdi Navaljni, koji se obratio samo nekoliko minuta po izlasku iz zatvora, u kojem je proveo 30 dana zbog podsticanja na proteste koji pozivaju na slobodne izbore.

Navaljni je dodao da ne sumnja da će se talas protesta povećati uprkos, kako tvrdi, „pravim delima zastrašivanja i terora koji se trenutno događaju dok se ljudi nasumice hapse“.

On je poručio da će „režim ozbiljno zažaliti zbog onoga što je uradio“, prenosi Rojters.

Navaljni je oslobođen nakon što je sud u Moskvi odbio zahtev direktora zatvora u kojem je Navaljni služio kaznu od 30 dana da mu se ona produži za 18 sati.

Navaljni, koji važi za najvećeg neprijatelja Kremlja, osuđen je prošlog meseca na 30 dana zatvora zbog organizovanja nedozvoljenih protesta opozicije.

(Tanjug)

3 komentara
  1. Dane

    A znaš li ti, Vlah, kad navodno nisi budala, koliko je vremena Navaljni proveo u Americi, na ČIPOVANJU mozga ? Misliš li da je to SLUČAJNO bio baš u Americi ??

  2. A A (Americki Vlah)

    Alah moze sa Seseljem u svakom vidi spiljuna Americkog Engleskog Njemackog Francuskog a sta reci budala ostaje budala.

  3. AA ( americki alah)

    a, jel taj gospodin rekao narodu za njegove namere da Rusiju potcini amerikancima? Mozda mu je promaklo da bude iskren

Napišite komentar