„Napad u trenutku kada je Sirija imala šansu za mir“

SAD i njihovi saveznici su izveli vojni udar na Siriju tačno u trenutku kada je ta zemlja dobila šansu za mirnu budućnost, navela je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na Fejsbuk nalogu.

„Oni koji stoje iza napada polažu pravo na moralno vođstvo u svetu i deklarišu se kao jedinstveni i ekskluzivni. Potrebna je sasvim posebna jedinstvenost da se napadne sirijska prestonica u trenutku kada je Sirija dobila najzad šansu za mir“, navela je ona, prenosi TAS S.

„Bela kuća kaže da se njena uverenost u hemijski napad Damaska zasniva na medijima, izveštajima o simptomima, snimcima i fotografijama kao i na kredibilnim informacijama. Nakon tog saopštenja, američki i drugi zapadni mediji treba da budu svesni svoje odgovornosti za ono što se dogodilo“, navela je Zaharova.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Mare

    Licemeri se tobože brinu za sirijski narod zbog nedokazanog napada hemijskim oružjem pa nastavljaju razaranja i ubijanja tog istog naroda. A dokazano i neskriveno bombardovanje Srbije uranijumskim bombama zbog čega se u Srbiji masovno umire od raka nazvali su „milosrdni andjeo“.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike