U trendu

Nasilje kod granice sa SAD, jedan napadač ubijen

MEKSIKO SITI – Jedan naoružani napadač poginuo je u obračunu s meksičkom policijom tokom kojeg je zapaljeno više vozila i blokirane su glavne ulice severnog grada Nuevo Laredo, nedaleko od granice sa američkom državom Teksas, saopštile su lokalne vlasti.

Kako je preneo AP, naoružani napadači su u petak uveče oteli više vozila u kojima su bili putnici, kao i nekoliko velikih kamiona, kojima su potom blokirali glavne ulice, uključujući i neke koje vode ka granici sa SAD, čime međutim nije bio ugrožen promet na samoj granici.

Najmanje tri vozila su zapaljena u nasilju, dok je više njih prevrnuto ili su jednostavno napuštena, dodaje američka agencija.

AP navodi „da se jedna od pucnjava“ dogodila u kvartu u blizini robne kuće američkog lanca „Volmart“, kao i da se na video snimcima koji cirkulišu društvenim mrežama vide ljudi koji panično beže u unutrašnjost prodavnice i traže skrovište dok napolju ođekuju pucnji.

AP navodi da je poslednji talas nasilja usledio nakon što je samo nekoliko dana ranije meksička policija premestila 75 zatvorenika iz zatvora u gradu Nuevo Laredo, posle čega je došlo do serije pucnjava u kojima je poginulo šest osoba, među kojima je bilo i policajaca.

Nuevo Laredo je, inače, teritorija Severoistočnog kartela, koji je nastao posle raspada zloglasnog ganga Zetas.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.