U trendu

Nastavak suđenja tehnicarima u slucaju Davida Dragicevica

BANJALUKA – U Banjaluci je nastavljeno suđenje kriminalističkim tehničarima Luki Mikici Marijanac i Zoranu Bošnjaku, koji se sumnjiče da su počinili krivično delo sprečavanje dokazivanja, odnosno da su, nakon obdukcije, uništili donji veš ubijenog mladića Davida Dragičevića koji je trebalo da posluži kao dokaz u istrazi ubistva.

Ispred zgrade suda, pre početka suđenja, protestvovali su članovi grupe Pravda za Davida, koje je, kako prenosi Slobodna Evropa, predvodila majka ubijenog mladića Suzana Radanović.

Radanovićeva je za zataškivanje optužila optužene Marijanca i Bošnjaka, kao i Dalibora Vreća, tužioca Okružnog tužilaštva u Banjaluci, a danas je izjavila da je više i ne interesuje sud u Banjaluci, jer je sada predmet od 14. aprila u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

„Istraga je u toku. Rade punom parom. Ja im sto posto vjerujem.“, rekla je Suzana Radanović.

David Dragičević nestao je 18. marta 2018. godine, a njegovo telo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rečice Crkvene u Vrbas. Navodi o njegovom stradanju bili su oprečni.

Na prvoj konferenciji za novinare, koju je 26. marta 2018. godine održalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, navedeno je da se David potukao u noći kad je nestao, potom izvršio pljačku kuće, a nakon svega upao u rečicu Crkvenu nakon čega se utopio. Tvrdilo se i da je David bio pod uticajem droga i alkohola.

Sa tim se nisu složili Davidovi roditelji koji su istoga dana došli na Trg Krajine, gde su im podršku dali brojni građani. Tada su započela svakodnevna okupljanja građana, pod motom Pravda za Davida, koja su trajala do 30. decembra, kada je policija zabranila proteste.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.