U trendu

Nastavnik pedofil zlostavljao šest učenika, neće provesti ni dana u zatvoru

Nastavnik pedofil koji je bolesno gojazan neće provesti nijedan dan u zatvoru jer bi organizovanje njegovog prevoza australijsku državu koštao i do 40.000 dolara.

Peter Džon O’Nil (61) kod kuće je u Kanberi dok čeka presudu. U invalidskim je kolicima, potrebna mu je celodnevna nega i sud je doneo odluku da je on nesposoban za putovanja.

Sudija Alan Blou rekao je na prethodnom ročištu da O’Nila može da osudi samo na uslovnu zatvorsku kaznu jer je ionako konstantno u kućnom pritvoru s obzirom na to da se ne može da se kreće, piše Dejli Mejl.

Zlostavljao i silovao

O’Nil se izjasnio krivim za šest tačaka seksualnog napada i jednu tačku silovanja maloletne osobe. Presuda bi trebalo da bude izrečena 25. avgusta.

Bivši učenici izrazili su svoj bes ovakvom presudom u Fejsbuk grupi Old Dominic Scholars.

„Baš me briga koliko je bolestan – trebalo bi da provede svoje poslednje dane u zatvoru“, napisao je jedan muškarac.

Greg Barns, O’Nilov advokat, rekao je da će medicinski avion potreban za prevoz njegovog klijenta državu koštati između 25.000 i 40.000 dolara.

Na kraju ispada da 61-godišnjak ne može da izdržava kaznu u zatvoru druge australijske države za zločine koje je počinio u Tasmaniji, nema novca za plaćanje novčane kazne, a zbog zdravstvenog stanja ne može da odrađuje kaznu neplaćenim radom u zajednici.

„Rekao mi je da sam debela i glupa“

Rejčel Grguervic, koja je napustila Dominic Koledž 1989. godine, rekla je ranije kako O’Nil nije bio samo pedofil, već da je fizički i emocionalno zlostavljao svoje učenike.

„Rekao mi je da sam debela i glupa, da nikada neće biti ništa od mene i da me niko neće voleti“, kazala je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.