U trendu

NATO upoznat sa izvestajima o sajber napadima u Crnoj Gori

VAŠINGTON – NATO je upoznat sa izveštajima o sajber napadima u Crnoj Gori i spreman je da pomogne crnogorskim vlastima, saopšteno je za Glas Amerike iz Alijanse, povodom učestalih hakerskih napada na informatičku strukturu Vlade.

„NATO je važna platforma za konsultacije među saveznicima, uključujući i razmenu informacija o zlonamernim sajber aktivnostima. Videli smo izveštaje o sajber napadima na servere crnogorske vlade. Naši eksperti su u kontaktu sa crnogorskim vlastima i spremni smo da im pružimo podršku ako je to potrebno“, naveo je za Glas Amerike neimenovani zvaničnik NATO-a.

Takođe je ocenio da se u sajber prostoru svakodnevno vode borbe.

„Vidimo sajber napade na dnevnoj osnovi i NATO i naši saveznici reaguju na tu realnost, ukjučujući jačanjem naših kapaciteta da otkrijemo, sprečimo i odgovorimo na zlonamerne sajber aktivnosti“, poručio je zvaničnik Alijanse.

Predsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović sazvao je u petak hitnu sednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost povodom hakerskih napada koje je nazvao politički motivisanim, dok lokalni mediji javljaju da iza napada stoje ruske službe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar