U trendu

Ne razumem Tursku, ne podržavamo teroriste

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer odbacio je danas kao netačne tvrdnje turskog kolege Melvuta Čavušoglua da Berlin da podržava teroriste i naveo da su ekstremističke partije zabranjene u Nemačkoj.

„Radnička partija Kurdistana (PKK) i ostale ekstremističke stranke su zabranjene u Nemačkoj, kao i terorističke grupe. One su pravno gonjene“, rekao je Štajnmajer, a preneo Rojters.

On je kazao da zato ne razume „komentare iz Turske“.

„Ako nešto ponavljate ne znači da će to postati istina“, dodao je nemački ministar spoljnih poslova.

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu optužio je ranije danas Berlin da dozvoljava pripadnicima kurdskih militantnih organizacija, koje su vršile terorističke napade u Turskoj, da nekažnjeno deluju na tlu Nemačke.

Prema njegovim rečima, Revolucionarni narodni oslobodilacki front (DHKP-C) i Radnička partija Kurdistana (PKK) aktivne su u Nemačkoj, ali da ih ta zemlja podržava, jer je protiv Turske, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, Nemačka smatra sebe „zemljom prve klase i demokratijom prve klase“, a Turska je za nju druga klasa.

„Želimo da se prema nama odnose kao prema ravnopravnim partnerima“, rekao je Čavušoglu na konferenciji za novinare u Ankari.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike