U trendu

Nemačka: Lašet pozvao na stvaranje nove pionirske ere

BERLIN – Kandidat konzervativaca za nemačkog kancelara Armin Lašet pozvao je danas na stvaranje nove „pionirske ere“ u najvećoj evropskoj ekonomiji nakon što ga je njegov bavarski rival optužio za nedostatak volje za modernizacijom zemlje.

Markus Seder, koji je prošle sedmice izgubio od Lašeta u borbi za kandidata konzervativaca za nemačkog kancelara, optužio ga je za vikend da predstavlja staru školu u politici, preneo je Rojters.

„Potrebna nam je nova pionirska era“, odgovorio je Lašet nakon sastanka visokih zvaničnika njegovih članova Hrišćansko-demokratske unije (CDU).

„Osnivači našeg vremena danas su mnoga start-ap preduzeća, koja će biti mala i srednja preduzeća u budućnosti“, poručio je on.

Lašet je rekao da je siguran da će se CDU i njegova bavarska sestrinska stranka, Sederova Hrišćansko-socijalna unija (CSU) boriti zajedno na septembarskim saveznim izborima, kao što tradicionalno čine.

„Imaćemo zajednički program“, rekao je Lašet i dodao da je
veoma korisno što se Seder složio da podrži kampanju CDU na regionalnim izborima u istočnoj državi Saksonija-Anhalt u junu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar