U trendu

Nemačka: Otpušteno 19 policajaca zbog veličanja nasilja

BERLIN – Nemački tužioci otpustili su 19 policajaca iz jedinice specijanih snaga i suspendovali još jednog zbog sumnji da su veličali nasilje i da su u onlajn četovima pisali o bivšoj nacističkoj organizaciji, izjavila je danas portparolka tužilaštva.

Istražitelji iz zapadne države Hesen saznali su za 20 osumnjičenih tokom odvojene istrage o jednom policajcu u istoj jedinici, poznatoj kao SEK, koji je bio osumnjicen za deljenje dečje pornografije, preneo je Rojters.

„Tokom procene mobilnih telefona osumnjičenog, identifikovano je nekoliko grupa za četovanje na kojima su članovi delili kriminalni sadržaj“, izjavila je viša javna tužiteljka u Frankfurtu Nađa Najsen.

Nemačka policija i bezbednosne agencije suočene su sa optužbama da ne rade dovoljno da bi iskorenili potencijalno nasilne nacionaliste u svojim redovima, navela je agencija.

Obaveštajna agencija Nemačke navela je u izveštaju prošle godine da manje od jednog procenta pripadnika nemačke policije, bezbednosnih agencija i vojnog osoblja zagovara krajnje desničarske poglede na svet.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.