U trendu

Nemačka, Velika Britanija i Francuska povećale obim pomoći Siriji

LONDON/BEJRUT/PARIZ – Vlada Velike Britanije saopštila je danas da je izdvojila dodatna sredstva u iznosu od najmanje 3 miliona funti pomoći operacijama potrage i spasavanja u Siriji nakon zemljotresa koji su pogodili tu zemlju i Tursku.

„S obzirom na intenzitet zemljotresa i poteškoće u pristupu pogođenim oblastima u severozapadnoj Siriji, Velika Britanija će Belim šlemovima obezbediti dodatna finansijska sredstva za pomoć operacijama potrage i spasavanja“, navodi se u saopštenju Vlade, prenosi Rojters.

Nemačka ambasada u Bejrutu saopštila je da će povećati obim humanitarne pomoći koju pruža u Siriji za 26 miliona evra kako bi odgovorila na rastuće potrebe Sirijaca.

U saopštenju ambasade navodi se da su sredstva potrebna posebno u pogođenim oblastima u severozapadnim delovima zemlje, gde žive mnogi raseljeni zbog građanskog rata koji traje već 12 godina .

Francusko ministarstvo spoljnjih poslova saopštilo je danas da će izdvojiti 12 miliona evra pomoći Siriji, prenosi Si-En-En

Pomoć će biti kanalisana preko Ujedinjenih nacija i nevladinih organizacija koje „direktno rade sa građanima u svim oblastima pogođenim zemljotresom“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.