U trendu

Nemački policajac u problemu zbog Hitlerovog dvojnika

BERLIN – Nemačka policija razmišlja da pokrene disciplinski postupak protiv policajca koji nije reagovao kada se na ulici u istočnoj pokrajini Saksoniji pojavio čovek maskiran u Adolfa Hitlera na motociklu u stilu Vermahta.

Policija je saopštila da se incident istražuje, jer je moguće da je dvojnik nacističkog lidera prekršio nemačke zakone o upotrebi zabranjenih simbola.

Na snimku postavljenom na društvenim mrežama vidi se kako se prolaznici smeju, među njima je i policajac u policijskom vozilu, a mnogi su i fotografisali motociklistu i njegovog vozača s karakterističnim brkovima, prenosi AP.

Guverner Saksonija Mihael Krečmer napisao je na Tviteru da je „pojaviti se obučen u masovnog ubicu više nego neukusno“.

Dodao je da se nada da će okupljanje bajkera u Augsburgu, nedaleko od grada Hemnic na istoku Nemačke, biti održano i naredne godine, ali da pre toga mora da bude jasno da je takvo ponašane neprihvatljivo i da se nešto tako neće ponoviti.

Vlasti u Saksoniji se već izvesno vreme bore da poprave sliku te pokrajine kao plodnog tla za neonacističke aktivnosti, nakon što je krajnje desna stranka Alternativa za Nemačku osvojila više od četvrtine glasova na lokalnim izborima prošle godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar