U trendu

Nepal: Pronađena tela svih 22 putnika srušenog aviona

KATMANDU – Pronađena su tela 22 osobe, svih 19 putnika i tri člana posade, koji su bili u avionu koji se u nedelju srušio na obroncima Himalaja u Nepalu, saopštile su danas vlasti.

Četvorica Indijaca, dvojica Nemaca i 16 Nepalaca su bili u avionu tipa DHC-6-300 Twin Otter, u vlasništvu privatne kompanije Tara Er, koji se srušio 15 minuta nakon poletanja iz turističkog grada Pohare, 125 km zapadno od Katmandua, u nedelju ujutro, prenosi Rojters.

Kako je sopšteno, avion je leteo za Jomsom, popularno odredište za tursiste i hodočasnike, 80 km severozapadno od Pohare, a ceo let trebalo je da traje 20 minuta.

„Spasioci su izvukli svih 22 tela sa mesta nesreće“, saopštio je za Rojters portparol Uprave za civilno vazduhoplovstvo Nepala.

Prema njegovim rečima, nepalski vojnici i spasioci su u ponedeljak izvukli 21 telo iz ostataka aviona, razbacanih po strmoj padini na visini od oko 4.500 metara nadmorske visine, a poslednje telo pronašli su jutros.

Tela 10 žrtava dovezena su u Katmandu u ponedeljak, a preostalih 12 tela biće prebačeno u glavni grad u toku današnjeg dana, rekao je ovaj nepalski zvaničnik.

Nepalska vlada formirala je petočlanu komisiju koja će utvrditi uzrok nesreće i predložiti preventivne mere za sektor vazduhoplovstva, a Meteorološka služba ranije je saopštila da je iznad oblasti gde je avion nestao bila gusta oblačnost, navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar